top of page

Jasna Šen

 

 

S psi živim od svojega 11. leta. S šolanjem sem se začela ukvarjati leta 2001, ko sem se z družinsko novofundlandko vpisala v tečaj poslušnosti. Ker mi način dela v tem tečaju ni bil všeč, sem se za nekaj časa raje posvetila teoriji šolanja psov. To pomeni, da sem prebrala vse, kar mi je na to temo prišlo v roke. Ko v knjižnicah nisem našla več nič novega, sem začela naročati knjige preko spleta, tako da imam danes pestro zbirko knjig s kinološko tematiko.

 

Jeseni 2002 sem v zavetišču posvojila psičko Živo in se spomladi 2003 vpisala v Malo šolo z agilityjem na KD Maribor. Od leta 2004 tekmujem v agilityju, občasno pa tekmujem tudi v poslušnosti po programu B-BH od leta 2006, v rally obedience-u od leta 2007 in dogfrisbee-ju od leta 2009. Več o mojih psih in naših podvigih lahko preberete na www.sen.si/moji_psi.htm.

 

Zelo rada se udeležujem predavanj in seminarjev iz različnih področij šolanja psov. Pridobljeno znanje in izkušnje skušam uporabiti za izboljšanje svojega dela. V letu 2008 sem pri KZS opravila izpit za Vodjo skupine osnovnega šolanja in Vodjo nižje stopnje šolanja RO.

 

Na KD Maribor sem bila prva inštruktorica za RO. Sem inštruktorica v Mali šoli, v Začetnem in Nadaljevalnem tečaju agilityja, ter članica upravnega odbora.

bottom of page