top of page

Maja Lončar

 

 

V pasji svet sem vstopila že pri 11 letih, ko sem po nekaj letih moledovanja dobila svojo prvo psičko Geo pasme irski seter. Vzgojila sem jo v prijetno pasjo spremljevalko, s katero sva preživeli veliko lepih trenutkov. Po njeni smrti sem začela iskati novega pasjega prijatelja. Odločila sem se, da se bom z naslednjim psom začela aktivneje ukvarjati s šolanjem.

 

Leta 2005 sem izbrala labradorko Roxy (Rea iz Dobrče). Skupaj sva se podali v svet kinologije. Pridružili sva se osnovnim tečajem v KD Ljubljana in leta 2006 opravili izpit za psa spremljevalca B-BH. Nadaljevali sva z agilityjem in RO. V obeh disciplinah sva leta 2007 začeli tudi tekmovati. V agilityju sva tekmovali v nivoju A1 in nadaljevali med veterani. V RO pa sva opravili vse štiri izpite, v najvišjem RO-IV razredu pa tekmujeva od leta 2013. Konec leta 2013 se je nama je na kinološki poti pridružil še mali Nemo (Elison’s El Peso Jelly Belly) pasme kooikerhondje. Tudi on se bo podal v svet tekmovanj v agilityju in RO.

 

Sem vodja osnovne vrste začetnega tečaja športnih psov in vodja šolanja RO. Od leta 2010 vodim tečaje in tekmovalno ekipo RO v KD Ljubljana, od leta 2011 pa tudi tečaje osnovnega šolanja.

 

bottom of page