top of page

Jernej Tominc

Psi so že od rane mladosti del mojega življenja. Pes je bil pri hiši ob mojem rojstvu, v času odraščanja, pa vse do današnjih dni.
Prvič sem se s šolanjem psov v pasji šoli srečal leta 1997, ko je k hiši prišel bernski planšar Dal, s katerim je skozi osnovni tečaj delala vsa družina. Od takrat sem osnovne tečaje obiskoval še s tremi drugimi psi, resneje pa se je začelo leta 2011, ko je k hiši prišla samička Sibirskega husky-ja Zoe ter leta 2013, ko ji je družbo pričela delati še samička Škotskega mejnega ovčarja- Lili. Z obema sem obiskoval osnovne tečaje, z Bordersko ovčarko Lili pa sem opravil tudi izpit B-Bh. Delo s psi mi je v veliko veselje, zato se je moja pot leta 2015 nadaljevala tudi v smeri izobraževanja drugih v tečajih osnovnega šolanja kot inštruktor. 


Leta 2014 sem se pridružil Enoti reševalnih psov pri KD Ljubljana. V teh letih sva opravila mednarodne izpite najvišje stopnje iskanja pogrešanih v  naravih in iskanja izpod ruševin, udeležujeva se tudi mednarodnih vaj, izobraževanj in preizkusov ter iskalnih akcij. Že več let sva razvrščena v skupino za iskanje pogrešanih oseb SIP in v državno enoto MERP (Mobilna enota reševalnih psov) pri Enoti reševalnih psov Slovenije.

Z RO sva se z Lili srečala že takoj po opravljenem B-Bh izpitu. Treningi in tekme so se mi že takrat zdeli koristni za naju v smislu gradnje odnosa med nama, učenja vaj in navajanja psa na delo na različnih poligonih. Prav tekme pa imajo še poseben čar - zaradi preverjanja sebe kot tekmovalca in prijateljskega, vedno prijetnega vzdušja.

Jernej%20s%20psom_edited.jpg
bottom of page