top of page

Neca Jerkovič

 

 

Rojena sem maja 1983 v Kranju. Ljubezen do živali mi je bila zagotovo položena že v zibelko zato ni čudno, da je moja življenjska pot tesno povezana z njimi. V svet kinologije sem resneje vstopila z veliko švicarsko planšarko Nubo, s katero sva dosegli zavidljive uspehe - tako na razstavnem kot delovnem področju. Nuba je postala evropska in svetovna vice prvakinja, multišampionka, evropska veteranska prvakinja, večkratna klubska prvakinja, opravljene pa ima tudi številne delovne izpite, med drugim najvišji izpit iz Rally obedienca - RO IV. Z Nubo sva precej let uspešno tekmovali v RO in dosegli številne lepe uvrstitve. Trenutno za delo pripravljam svojo najmlajšo psičko Alpino.

V letu 2008 sem opravila inštruktorsko licenco za disciplino RO pri Kinološki zvezi Slovenije, redno pa se izobražujem tudi na strokovnih seminarjih doma in v tujini. V letu 2009 sem diplomirala na veterinarski fakulteti v Ljubljani in tako postala doktorica veterinarske medicine. V istem letu sem opravila tudi strokovni izpit. Moja poklicna pot je tako tesno povezana z živalmi. Trenutno sem zaposlena na eni izmed privatnih veterinarskih klinik v Ljubljani.

Več let delam kot inštruktor v Klubu vodnikov reševalnih psov Kranj. Iz naših tečajev RO prihaja kar nekaj uspešnih tekmovalcev. V letu 2014 sem v našem klubu prevzela tudi mesto vodje šolanja.

Ukvarjam se z vzrejo velikih švicarski planšarskih psov. Pod našo psarno KARANTANSKA se je skotilo že nekaj legel.

Trenutno imam 3 psičke, Nubo, Divo Karantansko in Alpino Karantansko.

 

bottom of page