top of page

Sašo Cvek

 

Že kot otrok sem se redno srečeval s psi, ki so bili vedno prisotni v naši družini in tudi shodil sem ob pomoči psa. Aktivno se s kinologijo se ukvarjam že več kot 20 let, sem inštruktor višje stopnje šolanja, marker in polagalec sledi ter mednarodni sodnik za ocenjevanje dela šolanih psov in sodnik za Rally obedience. Sem predsednik Komisije za šolanje v domačem klubu KD Šentjur, član upravnega odbora Kinološkega društva nemških ovčarjev Slovenije in član Komisije za Rally obedience.

Kot polagalec sledi sem sodeloval na več državnih tekmah in štirih svetovnih prvenstvih. Leta 2011 sem v Mariboru na Svetovnem prvenstvu Nemških bokserjev v sledenju opravljal funkcijo nadzornega sodnika, leta 2013 pa sem sodil tudi Evropsko prvenstvo v sledenju v Italiji. S svojim psom sem se udeležil treh svetovnih prvenstev in dveh evropskih prvenstev v sledenju.

V zadnjem času veliko energije posvečam Rally obediencu, saj me ta disciplina že od vsega začetka zelo privlači in vesel sem, da lahko prispevam svoj delež k razvoju in popularizaciji le te.

 

bottom of page