top of page

Simona Mušič

 

 

Sem Simona Mušič in v rally obedience me je zaneslo zaradi svojega bernskega planšarja Bala. Z njegovimi uricami v pasji šoli smo pričeli v šoli Švrk, ki deluje pod okriljem Slovenskega kluba za tibetanske pasme, šolanje pa poteka na Barju. Z Balom, srčnim psom, smo najprej

opravili izpite A in Bbh, nato pa sva leto dni obiskovala tečaj za terapevtski par in izpit tudi uspešno opravila. Ker nama obramba ni dišala, še vedno pa sva imela željo po nadaljnem delu, sva se v letu 2007 pridružila RO tečaju, najprej KD Šmarna Gora, nato pa sva po nekaj mesecih presedlala na Krim. Po nekaj mailih z Ano sva se z njo tudi spoznala in kar kmalu začela z RO tekmami ter v letu 2008 v ROII osvojila naslov vice prvaka. Pokala nisem mogla sama sprejeti, saj je bila podelitev 2 dni po mojem porodu. Tekmovali smo torej kar trije skupaj…Isto leto sem pridobila licenco za inštruktorja RO šolanja ter vodjo osnovne vrste.

 

Z Balom sva opravila vse RO izpite, nato pa sva se priključila pasji plesni skupini Šapice. Občasno sva obiskovala osnovnošolce in otroke v vrtcu in jim predstavljala pristop in ravnanje s psi.RO tečaje sem vodila (in jih ob zadostnem zanimanju tečajnikov še vodim) v šoli Švrk (www.svrk.net). Upam, da se bo zanimanje za to lepo kinološko disciplino še povečevalo in da bom spoznala še veliko kužkov in njihovih skrbnikov.

bottom of page