top of page

Tina Gabrijelčič

 

 

Začetki moje kinološke poti segajo v rano otroštvo. Pri petih letih sem dobila svojega prvega psa, mešančka Pikija, s katerim sem odraščala in ki je dočakal častitljivih 17 let. Aktivno sem se začela ukvarjati s kinologijo leta 2008, ko sem dobila hovawartko Elisho Časovo.

 

Z Elishinim odraščanjem in šolanjem se je poglabljalo moje kinološko znanje. Opravili sva malo šolo, izpita A (leta 2009) in B-BH (leta 2010). Vzporedno sem jo vodila na razstave doma in v tujini na katerih je dosegla lepe rezultate, med drugim naziv CH-HR (Prvakinja hrvaške v lepoti) in drugo mesto v razredu odprtih na Klubski razstavi za hovawarte v avstrijskem Amstettnu, maja 2010.

 

Elisha je opravila tudi slovenski vzrejni pregled (marca 2011) in zelo zahteven avstrijski vzrejni pregled ali ZTP (oktobra 2010). Poleti 2011 sem ustanovila svojo psarno Iz mesta vrtnic, ki je prva psarna hovawartov na Primorskem. Po uspešni paritvi z avstrijskim plemenjakom De'Cochise vom Tullnerbach nas je Elisha marca 2014 razveselila s prvim leglom kar 10 krasnih predstavnikov pasme. Doma je ostala Elishina potomka Astra, ki je trenutno stara 8 mesecev in s katero začenjam novo kinološko pot.

 

Z rally obediencem sva se z Elisho prvič srečali leta 2010, na tečaju v KD Nova Gorica, ki ga je vodil inštruktor Gregor Žigon. Istega leta sva opravili izpit RO-I, naslednje leto izpit RO-II, leta 2013 pa še izpit RO-III.

 

Jeseni 2011 sem dobila svojo prvo RO tečajnico v KD Nova Gorica in od takrat je 6 mojih tečajnikov opravilo RO izpite. Aprila 2013 sem pri KZS opravila izpit za vodjo osnovne vrste in decembra 2013 še izpit za vodjo osnovne vrste RO. Od jeseni 2014 sodelujem tudi v komisiji za šolanje novoustanovljenega Hovawart kluba Slovenije.

bottom of page